Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erfenisdeel opeisen

4 mei 2011

Vraag nummer: 24797 (oude nummer: 16683)

Twee en een half jaar geleden is mijn vader overleden en door een meningsverschil tussen mijn twee zussen kan er geen verklaring van erfrecht worden afgegeven.Kan ik mijn erfdeel opeisen?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien er sprake is van gemeenschappelijk eigendom, dan kan inderdaad worden overgegaan tot verdeling. Uiteraard dient dit in eerste instantie in overling overleg plaats te vinden. Lukt dat niet dan raad ik u aan eens langs uw notaris te gaan voor nader advies.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder