erfenis


23 september 2008

Vraag nummer: 11982  (oude nummer: 11306)

Mijn tante is erfgenaam van haar vriend die in 2001 is overleden. Er is een testament op haar naam. Nu heeft zijn zoon waar hij al 35 jaar geen contact meer heeft een rechtzaak aangespannen om de hele erfenis te krijgen i.p.v. een kindsdeel.
Deze zaak loopt nu al jaren.
Zijn zoon heeft een goede naam en geld om de rechtzaak lang te laten duren. Nu denkt mijn tante dat de accountant en de advocaat met die zoon onder een hoedje spelen.
Als er een testament door die vader/ vriend is opgemaakt kan dit dan allemaal 8 jaar duren? er is nog steeds geen uitspraak; mijn tante gaat eraan onderdoor. En al haar geld gaat zitten in de kosten van de advocaat.
De rechter heeft tot op heden steeds de rechtzaak vooruit geschoven. Kan er niets aangedaan worden om de zaak te bespoedigen vanwege haar gezondheid?
Is het mogelijk dat de advocaat en misschien ook de accountant onder een hoedje spelen met die zoon? Wij weten het niet meer en willen mijn tante graag helpen met haar zorgen voordat het te laat is! Dank u wel voor uw reactie!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb te doen met alle betrokken partijen maar kan er weinig aan doen. Als het testament geldig is, dan is er "gewoon" een erfgenaam (uw tante) en krijgt zijn zoon via aanspraak op de legitieme prtie "gewoon" een vordering op de erfgenaam/namen

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >