Erfenis voor neven en nichten


17 januari 2023

Vraag nummer: 65993

Ik ben bewindvoerder van een volle (al wat oudere)nicht. Zij is de enige dochter van de broer van mijn vader.. Haar beide ouders zijn reeds overleden. Haar moeder had geen verdere familie Haar vader had twee broers, mijn vader en mijn andere oom. Ik kom uit een gezin van twee (reeds overleden ouders) en 3 zonen, mijn twee broers en ik. Mijn andere oom en zijn vrouw zijn ook reeds overleden. Zij hadden 3 kinderen, waarvan 1 nog in leven. Mijn vraag is hoe de nalatenschap van mijn (wat oudere) nicht wardt verdeeld over mijn andere nog levende nicht, mijn twee broers en mij, ervan uitgaande dat er geen testament is.
Een tweede vraag is of mijn wat oudere nicht waar in het bewind over voer, nog een testament kan maken, c.q. kan wijzigen. Zij is twee jaar geleden wilsonbekwaam verklaard!

Met vriendelijke groet,
Henk Jan Meilink

Antwoord:

Geachte heer,

het spijt me, maar deze rubriek leent zich niet voor het vaststellen van wie de erfgenamen zijn in een concrete sitautie en voor welk deel.

In beginsel kan persoon die handelingsbekwaam is een testament maken, indien betreffen de persoon zijn/haar wil kan bepalen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >