erfenis van oom, vage informatie gekregen


8 maart 2006

Vraag nummer: 10104  (oude nummer: 7612)

Ik heb een vraag, mijn moeder, haar 2 zussen en een neef zijn erfgenaam van hun oom die is overleden. hij had zover wij weten geen testament.
volgens de neef van mijn moeder had hij niets meer over, de notaris waar hij was geweest kon hem niets over het erfdeel vertellen.
De neef heeft een kopie van de overlijdens akte en een volmacht voor de rechtbank meegestuurd naar ons om af te zien van de erfenis.
binnen hoeveel tijd moet ik hierop reageren en is de notaris niet verplicht om mijn moeder persoonlijk te berichten van de erfenis.
hoe kan ik nu erachter komen wat het erfdeel inhoud, we hadden toch graag geweten wat het erfdeel inhoud voordat we beslissen of we het aanvaarden of verwerpen.
wat kunnen we nu het beste doen?
wat is Beneficiaire aanvaarding en is dit een optie?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Inderdaad zijn er veel vragen als je als erfgenaam bent aangewezen en bent u/uw moeder op zoek naar antwoorden voordat je een keuze maakt tussen aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden. waarom niet gewoon een afspraak gemaakt met betreffende notaris of de eigen notaris van uw moeder om één en ander in een informatief gesprek te laten uitleggen? Tenminste, dat zou ik u adviseren.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >