erfenis met 3 broers


28 maart 2007

Vraag nummer: 10991  (oude nummer: 9097)

Onlangs is mijn vader te komen overlijden. deze had geen officieel testament. (wel geschreven maar niet door een notaris of iets dergelijks). ik en mijn 2 broers (welke ik niet ken gezien ze van een ander huwelijk zijn) en mijn vader gescheiden is en geen vrouw meer had. Zijn wij met z'n drieen erfgenamen. Ik heb o.a. de begrafenis al op me genomen en geregelt. Mijn twee broers wilde van niets weten, geen stukken uit het huis en niets van de begrafenis. Nu blijkt dat er een leuk bedrag te halen valt wil men wel luisteren, terwijl ik met alle rompslomp zit.

Wat er nu precies gaande is, is dat ik en mijn andere broer akkoord zijn en de erfenis volledig aanvaarden. Nu wil mijn andere broer niet tekenen voor geen enkel document en wil dit zo 2,5 jaar door laten gaan. Dit omdat hij in een schuldsanering zit en dus niets van het geld zal zien. Nu vind ik het al gek dat de papieren blijkbaar niet naar zijn curator zijn gestuurd of zijn langs hem heen geglipt?

Kan het zo zijn dat een erfgenamen in dit geval 1 van mijn broers niets wil ondertekenen, zo alles 2,5 jaar kan gaan vertragen? of zit hier een termijn aan vast of kan ik andere acties ondernemen?

Antwoord:

Geachte heer,

Via de kantonrechter kan u uw broer een termijn laten stellen waarbinnen hij zijn keuze moet maken.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >