erfdeel kind


22 augustus 2009

Vraag nummer: 12872  (oude nummer: 13616)

Hallo, ik heb nu een kindje van 2 jaar. dit kind is niet van mijn huidige vriend. mijn ex heeft haar niet erkent en heeft geen contact, niks. Nu woon ik samen met R., mijn huidige vriend. Wij zijn nu zover dat we graag een kindje van ons twee willen. Nu weet ik niet goed wat ik moet doen. Ik wil graag een kindje, maar hoe kan ik dat het beste regelen. Bij trouwen in gemeenschap van goederen zou bij mijn overlijden alles geƫrft worden door R. Mijn dochtertje zou dus niks krijgen? Als wij samen nog een kindje krijgen, zou die dan meer erven dan mijn 1e kindje? Ik wil dat ze evenveel krijgen dan namelijk en dat R dit niet kan tegenhouden. Of kan hij dan zelf weten wat hij met het erfgoed gaat doen? En als we niet zouden trouwen, wat moet er dan allemaal geregeld worden?
Alvast mijn hartelijke dank!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat zijn inderdaad allemaal lastige vragen en niet eenvoudig en eenduidig te beantwoorden. Inderdaad betekent een huwelijk dat er (verregaande) erfrechten ontstaan aan de kant van de langstlevende. In een testament kunt u daar wel iets aan doen, maar er blijven wettelijke rechten.

Ik raad u aan eens langs een notaris te gaan voor informatie een advies. Er zijn notarissen die een kostenloos en vrijblijvend informatief gesprek aanbieden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.