enig kind uit eerste huwelijk


13 juli 2008

Vraag nummer: 11905  (oude nummer: 11077)

Mijnvader en moeder gaven mij destijds altijd geregeld een belastingvrije schenking, niet jaarlijks! Ik ben enig kind, en ik was hun daarvoor ook erg dankbaar. Het was nooit het hoogst uit te keren belastingvrije bedrag, maar wel een leuk bedrag.
Vader overleed. Moeder is inmiddels met een andere man samen, ze hebben een geregistreerd partnerschap, + testament laten opmaken. Moeder heeft er geen "verstan" van, Hij heeft alles laten regelen naar zijn wensen dus. In gemeenschap van goederen in dit geval.
Ik heb sinds hun relatie nog nooit weer een schenking mogen ontvangen, en vraag daar ook niet om. Maar mijn eigen vader, toen hij nog leefde en nog met mijn moeder getrouwd was, hadden toch samen een spaarrekening, die als zij uit de tijd zouden raken voor mij zou zijn, was me destijds gezegd!
Nu is het anders gelopen, en waar heb ik nog recht op? Ook al is mijn vader er nu niet meer, en leeft moeder nog wel, maar met een nieuwe man, die alles "regelt" naar zijn idee.
Mocht mijn moeder nu overlijden, dan blijft haar huidige man over, geen familie van mij dus... of toch? En dan heeft hij dus ook het gedeelte spaargeld wat mijn vader en moeder destijds voor mij hadden willen bewaren. Ligt eraan hoe ze het beschreven hebben, bij een notaris, (er zijn verder geen andere kinderen in het spel, hij had een zoon, die op zijn 16 verongelukt is, dus ben ik het enige kind ), maar heb ik ook nog bepaalde rechten na overlijden van mijn moeder? Ook al is haar man dan op dat moment erfgenaam? En als hij dan later ook komt te overlijden, heb ik dan nog steeds recht op een kindsdeel?
Vr. Gr. Isabella

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb omdat ik de inhoud van de teksten niet ken.

Belangrijkste nu wat de situatie was bij overlijden van vader. Is moeder enig eigenaar geworden? Dan moet u kijken op welke momenten de vordering van u opeisbaar wordt.

Ik zou eens langs een notaris gaan voor verder advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >