Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

en/of rekening

28 november 2006

Vraag nummer: 10685 (oude nummer: 8569)

Goedenavond,

Mijn vraag luidt als volgt:
Mijn vader had gezamelijke rek. met mijn stiefzus (deze stiefzus is niet erkend door mijn vader en geen kind dus)
mijn vader overleed februari j.l. waardoor ik in de voetsporen van mijn vader trad als rek. houder wat betekend dat ik samen met mijn "stiefzus" een rekening heb met een behoorlijk vermogen.
Ik ben enige erfgenaam maar zei weigert zichzelf van de rekening te laten verwijderen en de rekening is tevens geblokkeerd nou is er nog een behoorlijk bedrag aan rekening ongeveer 50.000 euro die moeten worden betaald dit kan makkelijk qua vermogen maar de rek. is dus geblokkeerd.
even ter verduidelijking al het geld was afkomstig va mijn vader dit kan ik aantonen zij had slechts de beschikkingsmacht als mederekeninghouder.
Ik ben zijn enige dochter en hij had GEEN testament.
Wat nu??? De rekeningen moeten worden betaald maar er kan dus niks???
Heeft u antwoord op mijn vraag??

met vriendelijke groet,
Angélique

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat is inderdaad (vanuit uw optiek) het nadeel van de en/of rekening. Ik denk dat u gelijk hebt, maar de beschikkingsmacht van uw stiefzuster blijft inderdaad doorlopen. U zou de bank kunnen vragen om te blokkeren.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder