Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Buitenlands testament.

6 februari 2009

Vraag nummer: 12385 (oude nummer: 12267)

Goedendag. Ik ben getrouwd met een Poolse. Nu vragen wij ons af of een testament welke opgemaakt is in Polen ook rechtsgeldig is in Nederland.

Bij voorbaat dank.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan ik zo niet beoordelen. Het hangt af van de inhoud van het testament en of er een rechtskeuze is gemaakt. Voor onroerend goed is vrijwel altijd het recht van het land waarin betreffend onroerend goed is gelegen van toepassing.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder