Betrekken koophuis.


26 augustus 2009

Vraag nummer: 12890  (oude nummer: 13660)

Mijn ouders zijn sinds 1 jaar gescheiden en hun huis staat al ruim 1 jaar te koop.Zij wonen beide niet meer in dat huis, maar beide in een eigen huurhuis.Nu is mijn moeder op 30 juni overleden en wil mijn vader als mijn zusters en ik dat goed vinden weer in het koophuis gaan wonen want het is op dit moment gewoon geen goede tijd om het te verkopen, het duurt nu gewoon te lang, dat vinden wij alle 3 goed, maar kan dit zo maar.
Want mocht hij erin gaan willen wij natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan, wat onkosten betreft en wij willen ook graag dat het op papier komt te staan dat er niemand anders met ons kindsdeel aan de haal gaat.Dat wij gewoon alle rechten hebben.Want anders moet het dan toch maar verkocht worden mocht het allemaal te moeilijk gaan worden.Want ruzie hierover dat willen wij allemaal niet.
Ik hoop dat u ons een antwoord kan geven.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien het zo was dat de kinderen de erfgenamen waren van moeder en moeder voor de helft eigenaar was van het huis (en de schulden daarop), dan kunnen de kinderen hun helft als het ware verhuren. Let we op de fiscale consequenties en de aansprakelijkheid jegens de bank.

Bij verkoop moeten de gezamenlijke eigenaren verkopen en moet de hypotheek worden afgelost.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.