Beneficiar accepteren en notaris kosten


14 maart 2006

Vraag nummer: 10137  (oude nummer: 7670)

Ik heb de volgende vraag gesteld, en ook antwoord gekregen, en heb na aanleiding hiervan ook weer een vraag.

Is er een mogelijkheid voor mij om alle kosten die ik heb gemaakt, notaris kosten, kosten voor de bergrafenis etc. vergoed te krijgen uit de erfenis, ook als deze negatief is, uds voor de andere schuldeisers? Of ben ik alles kwijt tenzij er geld over is? Had ik namelijk van te voren geweten dat ik wel de notaris kosten etc zelf moest betalen, had ik niet beneficiar geaccepteerd, want nu kost het mij dus nog steeds (veel) geld..

Als ik een erfenis beneficiar heb geaccepteerd, ben ik dan toch nog aansprakelijk voor de notaris kosten betreffende de afhandeling van de erfenis?

8 maart 2006

Antwoord:
Geachte heer,

Op zich wel, maar zijn er meer schulden dan tegoeden, dan bent u voor dat meerdere niet aansprakelijk in uw eigen vermogen (tenminste als u aan alle vereisten van de wettelijke vereffening heeft voldaan).

8 maart 2006

Antwoord:

Geachte heer,

Op zich staan de kosten wegens de uitvaart en de schulden die er al waarden op gelijke hoogte (dus geen voorrang). Via de beneficiaire aanvaarding en een lijst met uitdeling zou één en ander gelijkelijk verdeeld moeten worden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >