beneficiaire aanvaarding en persoonlijke spullen


29 september 2007

Vraag nummer: 11320  (oude nummer: 9743)

Ik heb de erfenis van mijn vader beneficiair aanvaard,maar nu heb ik een vraag waar ik overal verschillende antwoorden op krijg.
Ik zou nl persoonlijke spullen van mijn vader willen hebben, maar nu zegt de advocaat van mijn rechtsbijstandverzekering dat dit niet mag en de notaris, die tevens executeur is, dat dit wel mag met spullen.
hijz egt dat het meenemen van spullen die geen waarde hebben voor de erfenis gewoon mogen worden meegenomen.
Wat moet ik nu doen.
Het contact met de partner van mijn vader loopt nl heel moeizaam en ik ben bang dat als ik die spullen nu niet meeneem, dat ik ze nooit meer krijg.
Maar nu kwam ik net op internet tegen dat je niks van de bezittingen mag hebben tot zeker is dat alle schulden zijn betaald.
Wanneer is dit? Als de opstelling van vermogen is gemaakt en het vruchtgebruik wat mijn vaders partner opeist over de woning is ondertekend of is dit als de partner van mijn vader is overleden en wij onze uitbetaling krijgen.
Ik vind dit allemaal zo verwarrend.
En geldt dit ook voor spullen die mijn vader heeft vastgelegt in een codicil of mag ik deze wel zonder bezwaar meenemen.
Ik hoop dat u mij hier een duidelijk antwoord op kunt geven

met vriendelijke groet, M. Reijngoudt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik snap dat het verwarrend is en ik kan u ook al geen definitief antwoord geven. Beneficiaire aanvaarding gaat gepaard met allerlei voorschriften die de moet nakomen. Is het niet mogelijk om de spullen onder u te nemen (bewaring), zonder ze toe te eigenen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >