belastingprobleem en meer


9 februari 2006

Vraag nummer: 10021  (oude nummer: 7456)

Wij zijn met zes kinderen, vader al 3 jaar overleden, moeder afgelopen jaar. Bij testament moet alles onder onze 6 verdeeld worden. Nu heeft mijn zus die geen executeur is en geen bevoegdheden heeft met 4 van de 6 erfgenamen de belastingaangifte successie opgestuurd, zonder overige 2 te vragen. Mijn broer komt hierdoor in de problemen. Hij moet successierechten betalen, maar heeft nog geen geld uit erfenis ontvangen. Verklaring van erfrecht is ook nog niet afgegeven. Hij heeft bezwaarschrift bij belastingdienst ingediend maar moet toch betalen! Nu hoorde ik dat je personen die onbevoegd handelingen naar belastingdienst verrichten op een zwarte lijst kunt zetten. Wat houdt dit in en waarom moet mijn broer (ik kan het bedrag voor mezelf wel voorschieten) toch betalen terwijl wij niet op de hoogte zijn geweest van aangifte en geen inzage in de stukken krijgen? Mijn broer heeft huursubsidie, moet hij dit nu ook terugbetalen omdat hij "vermogen" heeft vlgs de belastingdienst? Het geld wat wij uit erfenis verkrijgen staat echter nog steeds geblokkeerd op rekeningen. U snapt wel dat onze familieverhoudingen er met deze actie van de 4 overigen er niet beter op worden en vrolijk worden we er helemaal niet van.

Vriendelijk groet
Agnes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik snap uw probleem, maar ik begrijp toch niet waarom er niet even overleg is met alle erfgenamen. Waarom zo geheimzinnig? Aangifte moet toch gebeuren, maar het si veel beter om het samen te doen. De zwarte lijst ken ik niet.

Als nu alles maar snel verdeeld worden kunnen in ieder geval de successiebelastingen betaald worden (als zo juist zijn). Zo niet kan wellicht al een voorschot uitgekeerd worden of voorgeschoten worden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >