Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

BEGUNSTIGE

17 november 2008

Vraag nummer: 12178 (oude nummer: 11725)

GEACHTE .ALS IK BEGUNSTIGDE VAN. EEN OVERLIJDENSVERZEKERING BEN WORD IK DAN AANZIEN ALS ERFGENAME EN WAT ALS DIE PERSOON SCHULDEN HEEFT

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Volgens mij niet, maar er zal waarschijnlijk wel successiebelasting verschuldigd zijn. Uiteraard kan betreffende persoon u ook in een testament als erfgenaam hebben aangewezen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder