afwikkeling nalatenschap zonder testament


22 september 2014

Vraag nummer: 39959

Goedenavond,

Na het overlijden van mijn moeder zijn mijn broer en ik erfgenamen. Vanwege de persoonlijke situatie loopt de afwikkeling van broer via bewindvoerder en moet hij benificiar aanvaarden. Aangezien er geen schulden zijn heb ik zuiver aanvaard.
Echter door zijn situatie verloopt alles traag. Na het10 weken is de volmacht voor de notaris nog steeds niet rond en loopt alles lopen de kosten op. Wie draait daarvoor op?
Tevens heeft hij nu aangegeven dat hij zijn deel niet wil ophalen uit de huurwoning waarvan de huuropgezegd moet worden. Ihij wil dat een derde partij de woning ontruimd. Ik zie door zijn houding mijn erfdeel verdampen. Wat zijn zijn plichten en mijn rechten in deze situatie.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De bewindvoerder zal in deze een eigen verantwoordelijk hebben. Indien er kosten gemaakt worden die slechts betreffende erfgenaam betreffen en niet de (afwikkeling van -) de nalatenschap zelf, dan zou verdedigd kunnen worden dat betreffende kosten voor betreffende erfgenaam zijn. Er zal wellicht een soort van glijdende schaal zijn, mede afhankelijk van de omstandigheden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >