Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

afwikkeling nalatenschap zonder testament

22 september 2014

Vraag nummer: 39959

Goedenavond,

Na het overlijden van mijn moeder zijn mijn broer en ik erfgenamen. Vanwege de persoonlijke situatie loopt de afwikkeling van broer via bewindvoerder en moet hij benificiar aanvaarden. Aangezien er geen schulden zijn heb ik zuiver aanvaard.
Echter door zijn situatie verloopt alles traag. Na het10 weken is de volmacht voor de notaris nog steeds niet rond en loopt alles lopen de kosten op. Wie draait daarvoor op?
Tevens heeft hij nu aangegeven dat hij zijn deel niet wil ophalen uit de huurwoning waarvan de huuropgezegd moet worden. Ihij wil dat een derde partij de woning ontruimd. Ik zie door zijn houding mijn erfdeel verdampen. Wat zijn zijn plichten en mijn rechten in deze situatie.Antwoord:

Geachte mevrouw,

De bewindvoerder zal in deze een eigen verantwoordelijk hebben. Indien er kosten gemaakt worden die slechts betreffende erfgenaam betreffen en niet de (afwikkeling van -) de nalatenschap zelf, dan zou verdedigd kunnen worden dat betreffende kosten voor betreffende erfgenaam zijn. Er zal wellicht een soort van glijdende schaal zijn, mede afhankelijk van de omstandigheden.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder