Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Acte van executele

31 oktober 2010

Vraag nummer: 13974 (oude nummer: 16140)

Mijn schoonmoeder is onlangs overleden en mijn vriend en ik zullen, i.o.m. zijn zussen en broer, de financiën regelen. Buiten een spaarrekening voor de uitvaartkosten blijft er een klein bedrag over. Ik heb nu gelezen over een acte van executele. Hoe pak ik dat aan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het kan zijn dat de bank vraagt om een verklaring van erfrecht omdat anders de bankrekening niet wordt vrijgegeven. Als dat nodig is, dan moeten de erfgenamen naar de notaris om één en ander te laten verzorgen. Misschien goed om eerst informatie op te vragen bij uw eigen notaris.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder