Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Toch niet cremeren, maar begraven op natuurbegraafplaats


7 maart 2016

Vraag nummer: 45468

Beste meneer van der Putten
een kennis van mij heeft in haar testament gezet dat ze gecremeerd wil worden en de as uitgestrooid dient te worden. Nu heeft ze mij gevraagd of ik met haar naar een natuurbegraafplaats in de buurt wilde gaan. Dit heb ik gedaan en ze heeft er info gekregen. Ik ben geen erfgenaam. Nu wil ze toch begraven worden. Wat moet ze ondernemen, betr. haar wens in het testament? Zij heeft 1 kennis in het testament benoemd als erfgename. Moet ze het testament laten wijzigen in begraven? Of kan het ook op een andere manier. Ja, ik heb ook uw info gelezen. Je moet na je dood, in dit geval, maar afwachten wat de erfgename gaat regelen
met dank voor uw antwoord.

M.vr.gr.

Anny Koolen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik vind het een beetje grappig. Ik ken van een natuurbegraafplaats een filmpje van een mevrouw die een Open Dag bezocht en daar vertelde ook niet meer gecremeerd te willen worden, maar daar begraven wilde worden. Ze vond het er zo mooi. Maar dat filmpje is al 2 of 3 jaar oud, schat ik. Dus dat zal die kennis van u niet zijn. Maar blijkbaar hebben meer mensen die ervaring.

Ik denk dat die kennis van u contact op moet nemen met de beoogde erfgenaam en de notaris. Ze zou een codicil kunnen maken, waarin ze schrijft in afwijking van de wens in het testament begraven te willen worden. Als die kennis/erfgenaam belooft om dat te respecteren en de notaris bewaart het origineel van het codicil naast te testament, dan is het misschien makkelijk te regelen.
Maar als de notaris zou adviseren om echt de tekst van het testament zelf te wijzigen, zou ik dat advies volgen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >