Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Machtiging voor als ik kom te overlijden


6 januari 2008

Vraag nummer: 5091  (oude nummer: 10050)

Ik ben een alleenstaande vrouw van 48 jaar, zonder kinderen. Op welk moment moet ik iemand machtigen mocht ik komen te overlijden? Hopelijk duurt dat nog heel lang natuurlijk.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u iemand wilt machtigen om uw zaken te regelen, voor het geval u komt te overlijden, moet u dat zo snel mogelijk doen. U weet immers niet wanneer u komt te overlijden. Ook ik hoop graag voor u dat het nog erg lang zal duren voordat het zover is, maar het kan ook morgen gebeuren.

Er is eigenlijk maar één manier om iemand te machtigen en dat is om door middel van een testament een executeur-testamentair te benoemen. Vroeger kon zo'n benoeming ook via een codicil, maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk.
Brieven of bijvoorbeeld bankmachtigingen zijn allemaal niet geldig, of vervallen op et moment van uw overlijden. Dat werkt dus gewoon niet.

Zie over het maken van een testament:


Als u geen regeling hebt getroffen, moeten uw erfgenamen (uw broers of zussen en uw ouders, als u die (nog) hebt) alles samen beslissen en regelen. Dat is meestal niet handig en verstandig. Het is verstandiger om één (of soms twee) vertrouwde perso(o)n(en) aan te wijzen . Maar dat kan dus alleen in een testament.
Voor een testament moet u naar de notaris.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorih jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat zo'n 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE