Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten van testament maken


26 oktober 2002

Vraag nummer: 1366  (oude nummer: 1718)

Geachte mevrouw van der Putten,

Ik wil niet dat mijn moeder alles erft en regelt voor mijn begrafenis. Ik wil dat alles naar mijn partner gaat. We zijn nu verloofd en trouwen zal er nog even niet van komen. Hij moet nog afstuderen en op stage (ergens in Ned.) In dit geval is een samenlevings contract erg duur en zeker als dit maar voor anderhalf jaar is. Ik zou nu alles in een testament willen hebben alleen kan niemand ons een inschatting geven van wat de kosten hiervan zijn. Het gaat in principe om mijn inboedel, persoonlijke spullen, mijn girorekeningen en het regelen van mijn begrafenis. Tevens wil ik een euthanasie verklaring opstellen. Kunt u mij vertellen hoe ik dit kan aanpakken wat ongeveer de kosten zijn die hiermee gepaard gaan.

Met vriendelijke groet,
Shirley Ong

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze adviesrubriek is niet voor erfrecht e.d., ook al stellen veel mensen daar vragen over en probeer ik eenvoudige vragen wel te beantwoorden, als ik een antwoord weet.

Ik adviseer u om links in de colofon op 'Notarieel' te klikken. U komt dan binnen op de site van de KNB (de vereniging van notarissen) en ziet bovenaan staan:

Index: Erfrecht vóór 1 januari 2003
Informatie aanvraag testament
Informatie aanvraag schenkingen

Als u vervolgens klikt op 'Informatie aanvraag testament', krijgt u een formulier te zien, waar o.a. helemaal onderaan aangevinkt kan worden wat de kosten van een testament maken zijn.

U kunt uw vraag natuurlijk ook vrijblijvend aan een notaris in de buurt stellen; dat kost niets. U kunt ook de notaristelefoon bellen: 0900-3469393, op werkdagen tussen 09.00-14.00 uur.

mr W.G.H.M. van der Putten

26 oktober 2002

Zie over het maken van een testament:

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >