Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten van testament maken

26 oktober 2002

Vraag nummer: 1366 (oude nummer: 1718)

Geachte mevrouw van der Putten,

Ik wil niet dat mijn moeder alles erft en regelt voor mijn begrafenis. Ik wil dat alles naar mijn partner gaat. We zijn nu verloofd en trouwen zal er nog even niet van komen. Hij moet nog afstuderen en op stage (ergens in Ned.) In dit geval is een samenlevings contract erg duur en zeker als dit maar voor anderhalf jaar is. Ik zou nu alles in een testament willen hebben alleen kan niemand ons een inschatting geven van wat de kosten hiervan zijn. Het gaat in principe om mijn inboedel, persoonlijke spullen, mijn girorekeningen en het regelen van mijn begrafenis. Tevens wil ik een euthanasie verklaring opstellen. Kunt u mij vertellen hoe ik dit kan aanpakken wat ongeveer de kosten zijn die hiermee gepaard gaan.

Met vriendelijke groet,
Shirley Ong

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze adviesrubriek is niet voor erfrecht e.d., ook al stellen veel mensen daar vragen over en probeer ik eenvoudige vragen wel te beantwoorden, als ik een antwoord weet.

Ik adviseer u om links in de colofon op 'Notarieel' te klikken. U komt dan binnen op de site van de KNB (de vereniging van notarissen) en ziet bovenaan staan:

Index: Erfrecht vóór 1 januari 2003
Informatie aanvraag testament
Informatie aanvraag schenkingen

Als u vervolgens klikt op 'Informatie aanvraag testament', krijgt u een formulier te zien, waar o.a. helemaal onderaan aangevinkt kan worden wat de kosten van een testament maken zijn.

U kunt uw vraag natuurlijk ook vrijblijvend aan een notaris in de buurt stellen; dat kost niets. U kunt ook de notaristelefoon bellen: 0900-3469393, op werkdagen tussen 09.00-14.00 uur.

mr W.G.H.M. van der Putten

26 oktober 2002

Zie over het maken van een testament:

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder