Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geschreven verklaring


29 december 2007

Vraag nummer: 5079  (oude nummer: 10013)

Goedendag, ik heb een vraagje, ik verzorg mijn exman die pro terminaal is en hij heeft een geschreven verklaring gemaakt dat ik de hele crematie zal regelen, 2 van zijn kinderen hebben ook getekend en nu wil de dochter waarschijnlijk moeilijk gaan doen . Die dochter heeft dus 20 jaar geen aandacht aan hem gegeven maar nu wil zij alles regelen. Nu is mijn vraag , is die geschreven verklaring rechtsgeldig. Hopende op antwoord van U te horen in ieder geval bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Per codicil kan men inderdaad vastleggen wie de uitvaart mag of moet gaan regelen. Maar als er problemen te verwachten zijn, is het veiliger om alles in een testament vast te leggen en iemand (u) te benoemen tot executeur en regelaar van de uitvaart, met vergaande bevoegdheden. Ook om in het testament vast te leggen wat de wensen zijn (begraven of cremeren, wel of geen (urnen)graf en waar, e.d.). Dat kost even een paar honderd euro voor de notaris maar kan bakken aan ellende en gedoe besparen.

Bel anders een notaris voor advies; kort telefonisch advies of een oriƫnterend gespek is kosteloos.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat na ruim 4 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE