Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

5 kinderen - wens van vader - begraven


7 september 2007

Vraag nummer: 4949  (oude nummer: 9670)

mijn vader is 88 jaar en dement, in geval van overlijden, hij woond bij een zus,4 kinderen willen de wens van vader uitvoeren. stel de 5de wil een crematie.
we kunnen er niet met zijn 5-en over praten
het 5de kind ,wil ons er buiten houden
wat kunnen we doen om de wens ,van hem tot werkelijkheid te maken
het is dus 4 tegen 1
graag uw reactie per email
bij voorbaad dank

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U moet er allemaal met uw vader over praten.
Het beste zou het zijn als uw vader een handgeschreven codicil zou maken, waar hij in schrijft dat hij begraven wil worden.
Als dat niet mogelijk is, moet u er allemaal met uw vader over praten. Dan weet u allemaal wat de wens van uw vader is en kunt u daar over getuigen. Dat is rechtsgeldig.
Ook kunt u zelf een verklaring daarover op papier zetten en uw vader en alle aanwezigen laten tekenen. Dat is juridisch minder sterk dan een codicil, maar dan zijn er zo veel mogelijk getuigen, uw vader incluis. Daar staat u toch sterk (genoeg) mee.

Als u vreest dat het 5e kind de anderen 4 kinderen erbuiten houdt, dan moet u proberen om na het overlijden zo snel mogelijk zelf e.e.a. te gaan regelen. Van belang is dan wie de verklaring van overlijden van de arts, die na overlijden het lichaam komt schouwen, in handen krijgt. Wie die verklaring heeft, kan zelf bij de gemeente het verlof tot begraving aanvragen. Of dat de uitvaartondernemer laten doen.

Mocht de 'verkeerde partij', het 5e kind, de verklaring van overlijden van de arts in handen krijgen en beginnen met het regelen van de uitvaart, dan moet u hem/haar op de wens van vader wijzen. Als dat niets uithaalt, kunt u een advocaat inschakelen, die het ook nog eens kan proberen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE