Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

ZZP'ers


8 september 2017

Vraag nummer: 51911

Geachte heer Van der Putten,

Ik ben eigenaar van ima afscheidszorg en ik verzorg samen met mijn mede-eigenaar en een aantal ZZP'ers uitvaarten van pasgeboren baby's. Met de invoering van de nieuwe wet DBA werken wij met de door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst die door de BGNU is opgesteld. Onze ZZP'ers werken echter maar voor 1 opdrachtgever en dat zijn wij dus ze voldoen niet aan de eis van minstens drie opdrachtgevers en ze hebben ook niet de intentie om meerdere opdrachtgevers te krijgen. Vanwege het specialisme van de babyuitvaarten willen ze niet voor andere uitvaartondernemingen werken. Voor ons het onmogelijk om mensen in loondienst te nemen vanwege het gebrek aan continuïteit van de opdrachten (sommige zzp'ers doen maar drie opdrachten per jaar) en we zouden wel graag landelijk willen werken maar dat kunnen we niet allemaal zelf doen. Zou u ons hierin kunnen adviseren? Hoe regelen andere uitvaartondernemers dit? Lopen wij risico op verkapt dienstverband of is de modelovereenkomst echt de garantie dat het goed gaat? Wat zou een andere optie kunnen zijn?
Hartelijk dank en met vriendelijke groet,
Ruth van den IJssel

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp het probleem, maar kan er helaas niets over zeggen.

Ik weet alleen iets over de regels voor begraven en cremeren; daar is deze rubriek voor. Ik ben geen fiscalist en ik heb geen verstand van arbeidsrecht; om deze combinatie gaat het in uw vraag.
Ik denk dat u uw vraag aan de BGNU kunt voorleggen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >