Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wetgeving beroepsgroep andere landen


14 december 2005

Vraag nummer: 4170  (oude nummer: 7053)

Geachte mr.van der Putten,

Een vraag over wetgeving in andere landen.
In de Nederlandse wetgeving staan geen kaders beschreven die betrekking hebben op de disciplines die behoren tot de uitvaartbranche.
Kunt u iets meer vertellen over hoe dit in andere landen is geregeld.
Als voorbeeld weet ik dat in de Verenigde Staten de opleidingseisen voor het werk in de uitvaartbranche erg streng zijn. Staan de kaders voor deze beroepsgroep en de kaders voor minimale eisen en werkzaamheden daar bijvoorbeeld in hun wetten beschreven.

Met vriendelijke groet, Marc Wiegman

Antwoord:

Geachte heer Wiegman,

Ik denk dat nergens ter wereld een wettelijk kader bestaat van 'de uitvaartbranche'. Wel bijvoorbeeld van het beroep van uitvaartondernemer. Of van de status van uitvaartverzekeraar. Maar dat zijn alleen onderdelen van 'de branche'. Kijk op uitvaartbranche.nl zie zie hoe breed de branche is, met bloemisten, vervoersbedrijven, mortuaria, opleidingsinstituten, kledingbedrijven etc. etc. Dat is niet te regelen en dat hoeft ook niet. En dat bedoelt u waarschijnlijk ook niet. Maar iedereen interpreteert het begrip 'de branche' weer anders.

Vroeger waren er in Nederland ook eisen voor uitvaartondernemers, het Vestigingsbesluit begrafenisbedrijf 1958. Maar dit besluit werd begin jaren '90 beschouwd als overbodige regelgeving en geschrapt.

Regelgeving in het buitenland op dit vlak ken ik niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >