Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat doe je met een rekening waarin je wordt verzocht voor iets te betalen, waartoe je geen opdracht hebt gegeven?


5 juni 2009

Vraag nummer: 6600  (oude nummer: 13159)

Nadat er een overledene is gevonden in het water, heeft de politie in opdracht van de off. van justitie, de overledene laten invriezen bij een uitvaartonderneming. Nadat het lichaam is vrij gegeven is de overledene direct overgebracht naar een uitvaartcentrum naar wens van de familie.
Nu stuurt de 1e uitvaartonderneming de rekening van deze 'invriezing' naar de uitvaartonderneming die de uitvaart verder heeft geregeld, maar deze heeft destijds nooit deze opdracht gegeven. Naar wie zou deze uitvaartonderneming de rekening van deze eerste dagen vanaf de vinding tot aan het vrij geven van het lichaam, moeten sturen?
Kortom wie zou deze aanzienlijke kosten moeten betalen?

met vriendelijke groet,
Diana Feldkamp

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De kosten van transport en van bewaring van een overledene die door de politie in beslag is genomen en/of waar lijkschouwing plaats moet vinden, is en blijft al vele jaren een onderwerp van discussie.

Mij lijkt dat de opdrachtgever van een dienst een dergelijke dienst ook moet betalen. Dat is gewoon een algemene regel in het recht.
Er is geen enkele reden voor de uitvaartonderneming die de uitvaart verder heeft geregeld, om de nota van de eerste onderneming te accepteren. Ik zou die gewoon retour sturen. De opdrachtgever moet betalen, lijkt mij een simpel, logisch en helder uitgangspunt. De onderneming die de opdracht van de politie heeft aangenomen, kan de nota naar de politie sturen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE