Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verlof begraven/cremeren ook faxen?


29 december 2003

Vraag nummer: 2766  (oude nummer: 3651)

Geachte heer Van der Putten,

Graag wil ik een vraag stellen, waar wij toch ook regelmatig
tegen aan lopen. Mag/kan een 'verlof tot ..' per fax gestuurd als officieel worden beschouwd? Dit komt toch nog wel eens voor als mensen wat verder weg zijn overleden en wij het origineel nog niet bezitten.

Nogmaals bedankt en een fijne dag.

Antwoord:

Geachte heer Opmeer,

Nee, een gefaxt Verlof tot begraving of crematie is niet officieel. Er moet altijd een origineel voor de begrafenis of crematie worden overgelegd. Je kan het verlof als het ware even vooruit faxen voor de persoonsgegevens, maar niet als geldig verlof. Zonder geldig verlof mag er niet worden begraven of gecremeerd; de houder van de begraafplaats of het crematorium is zelfs strafbaar om te begraven of te cremeren zonder het origineel te hebben. Het is ook niet voor niets dat (sommige) gemeenten het verlof op gewaarmerkt veiligheidspapier printen.
Als het origineel niet afgegeven wordt, zou het vaker gebruikt kunnen worden. Dan valt ook het hele systeem van opsporing van misdrijven in duigen. Een misdadige organisatie zou dan meerdere lijken onder de noemer van 1 verlof kunnen laten 'verdwijnen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >