Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verlenging uitgiftetermijn graf


6 januari 2003

Vraag nummer: 1916  (oude nummer: 2292)

Mon, 6 Jan 2003 20:21

Als uitvaartverzorger heb ik regelmatig contact met de directie van de gemeentelijke begraafplaatsen in mijn gemeente. Wij hebben dit contact ingesteld om aan te geven, welke knelpunten wij families tegen komen. Meestal gaat dit om kleine verbeteringen, maar soms ook om hele ingewikkelde zaken. Tijdens het laatste gesprek gaf ik aan dat er behoefte bestaat bij nabestaanden om de uitgiftetermijn voor het uitsluitend recht tot begraven in een graf met meer dan 10 jaar te kunnen verlengen als de eerste termijn van 30 jaar verlopen is. Hieraan is behoefte. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik te horen dat dit wettelijk niet is toegestaan. Is dit zo?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik ben oprecht verbaasd dat juist iemand als u, als regelmatige bezoeker van deze site, ervaren uitvaartverzorger en iemand die ik juist hoog acht in wetskennis, dat niet weet.
Dat is al sinds 1991 zo. Staat in artikel 28, lid 1, Wet op de lijkbezorging.
Inderdaad is er behoefte aan verlenging. Juist daarom bloeit en groeit een instelling als de Stichting Grafzorg Nederland, want daar kunnen mensen wél alle verlengingen regelen die ze wensen, op alle begraafplaatsen in Nederland en voor elke termijn die men wenst. En als men dat tegelijk regelt met de aankoop van een graf is het ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

mr W.G.H.M. van der Putten

6 januari 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE