Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Teksten gestolen van opleiding


10 maart 2005

Vraag nummer: 3748  (oude nummer: 5700)

Geachte Heer Van der Putten,

Na het volgen van onze workshop: "de zorg voor het dode lichaam", krijgen de deelnemers documentatie mee naar huis. Nu blijkt dat uit onze documentatie diverse hoofdstukken zijn overgenomen en verwerkt in de tekst voor de opleiding Uitvaartbegeleider, dit zonder overleg.
Welke stappen adviseert u mij te nemen.

Mvr gr Geja van de Wetering

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Snel, duidelijk en hard optreden. Zoiets mag natuurlijk niet. Er is inbreuk op intellectueel eigendomsrecht, ook wanneer niet bijvoorbeeld bij de teksten in uw workshop zou staan dat er copyright op rust e.d.

Ik zou ten eerste bewijs zeker stellen. Teksten bewaren om te kunnen vergelijken. Dan zou ik betrokenne aanschrijven en melden dit geconstateerd te hebben, verlangen dat de teksten binnen enkele dagen worden teruggenomen en aansprakelijk stellen voor schade.
Ik zou als ik u was verlangen dat als documentatie is verspreid onder deelnemers van die andere opleiding, dat die teksten terug worden gevraagd. En dat men u afschriften ter beschikking stelt van een brief waarbij dat gebeurt.
Er zijn nog wel wat meer dingen te verzinnen, maar dan moet je (ik of iemand die u ondersteunt) precies weten hoe u er achter bent gekomen, wie die opleiding organiseert e.d.

U moet het in elk geval zeker niet accepteren en maar laten lopen. Anders is er volgend jaar een slimmerik die beweert dat u de tekst van uw workshop voor een deel hebt overgenomen van een ander....

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE