Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ruzie in de familie (en verstrekken gegevens factuur aan andere kinderen)


23 mei 2013

Vraag nummer: 34665

Geachte heer van der Putten,
Ik ben als uitvaartleider ingeschakeld bij overlijden van een moeder (echtgenoot is reeds gestorven). 4 kinderen regelen de uitvaart, het 5de kind leeft al jaren in onmin met moeder en broer en zussen. Kinderen hebben netjes de rekening aan mij betaald. Nu wil het 5de kind een kopie van de rekening van mij met daarin expliciet de gegevens van welke bankrekening deze is betaald. Dit allemaal i.v.m. afhandeling erfenis. Mijn vraag is nu: ben ik verplicht hem deze gegevens te verstrekken?
Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor uw antwoord.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U hebt alleen een contractuele relatie met uw opdrachtgever(s). Dit 5e kind was geen opdrachtgever, zo begrijp ik uit uw verhaal. Dan mag u dat kind helemaal geen informatie geven over de inhoud en afhandeling van het contract tussen u en de opdrachtgever.
U bent niet alleen niet verplicht om gegevens te verstrekken, maar u mag ze ook niet verstrekken zonder een akkoord van uw opdrachtgever.

Ik zou als ik u was de opdrachtgever vragen wat die wenst: of u de gevraagde informatie verstrekt of niet. Ik kan mij voorstellen dat een opdrachtgever er soms wel mee instemt om van een hoop gezeur af te zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld de vraag: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >