Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Reprorecht


2 juli 2004

Vraag nummer: 3201  (oude nummer: 4474)

Geachte heer van der Putten,
Als bestuur van de Bond van uitvaartver3nigngen in de Provincie Drenthe kregen wij de volgende vraag voorgelegd: Krijgen uitvaartverenigingen ook te maken met het z.g. reprorecht. Eind 2003 is deze nieuwe rewgling nogal in het nieuws geweest. Graag uw ziernswijze
met vriendelijke groet

Jans Visscher
voorzitter

Antwoord:

Geachte heer Visscher,

Ik heb er niet meer verstand van dan elke krantenlezer en Journaalkijker. De regeling is vorig jaar inderdaad in het nieuws geweest, maar even later ook weer omdat hij ter discussie werd gesteld.
Concreet hangt het af van de omvang en de werkzaamheden van de uitvaartverenigingen of zij ook met de regeling van doen krijgen. In het wilde weg kan ik daar weinig over zeggen.
Informatie over de regeling is te vinden op de site reprorecht.nl; men kan daar zelf eens zien in hoeverre men de eigen situatie herkent.
Ik meen verder dat als men de regeling in concrete gevallen onrechtvaardig vind, men vooral niet moet nalaten om bezwaar aan te tekenen. Ik kan met toch al niet aan de indruk onttrekken dat dit primair een werkgelegenheidsproject is om mensen die anders blijkbaar duimen draaien iets om handen te geven. De regeling is bedoeld om (meer) auteursrechten uit te kunnen betalen. Ik schrijf zelf boekjes en artikelen, maar heb niet de verwachting dat dit mij ook maar 1 cent op zal leveren.
Ik denk dat iedere vereniging of ieder uitvaartbedrijf zelf zal moeten toetsen, niet alleen op de genoemde site (die niet objectief is, want van de stichting die de gelden moet innen), maar ook bij het MKB en de Kamer van Koophandel of men er mee te maken krijgt en hoe.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >