Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opgelicht door Jan Vos Uitvaartverzorging Assen


29 augustus 2018

Vraag nummer: 55966

Geachte heer Van der Putten

Vorig jaar heb ik een uitvaart uitbesteed aan een collega-ondernemer, Jan Vos Uitvaartverzorging in Assen. Ik had hem vooraf gevraagd te overleggen over de uitvaartkosten. Het is altijd mijn streven deze af te stemmen op de wensen van onze klanten en niet zo maar wat te rekenen.

Toen de heer Vos verder geen contact meer opnam, heb ik Jan Vos gebeld. Zijn antwoord: "ik ben precies binnen het bedrag van de verzekering gebleven". Opmerkelijk omdat de kosten van de familie mogelijk minder waren en ze wellicht geld terug zouden hebben kunnen krijgen. Voor onze vergoeding gaf de heer Vos te kennen dat we een factuur voor EUR 350 konden sturen. U raadt het al.. Daar hebben we nooit een cent meer van gezien. Deze meneer heeft dus een uitvaart 'gestolen' en mogelijk de nabestaanden daarbij benadeeld. Ik heb meermaals verzocht om telefonisch contact maar dat wordt genegeerd. Wat kan ik hier nog aan doen?

Groet
Een uitvaartverzorger uit Drenthe

Antwoord:

Geachte heer,

Het ligt voor de hand dat als u een uitvaart uitbesteedt, bijvoorbeeld omdat u zelf in die dagen meer uitvaarten krijgt dan u zelf kunt verzorgen, dat u afspraken hebt over de overdracht en een commissie. Blijkbaar had u een dergelijke afspraak over een commissie die in uitvaartland niet ongebruikelijk is, maar heeft de andere ondernemer die afspraak of in elk geval de nakoming genegeerd.

Als u de afspraak voldoende duidelijk op papier hebt staan, kunt u formeel een vordering instellen. Als die weer genegeerd wordt, kunt u naar een incassobureau of misschien gewoon meteen maar door naar de kantonrechter.

U geeft te weinig details om in te kunnen schatten of de vordering kansrijk is. Dat kan ik niet beoordelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >