Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opdrachtgever passeren bij betaling


1 maart 2006

Vraag nummer: 4308  (oude nummer: 7586)

In de afhandeling van een uitvaart loop ik tegen het volgende:
opdrachtgever is kind van overledene. Overledene blijkt nog getrouwd te zijn maar woont daar al enige tijd niet meer mee samen (geen scheiding, of scheiding van tafel en bed). Nu is er een conflict ontstaan tussen zoon (mijn opdrachtgever) en vrouw van overledene over de erfenis (die is nul). Zoon dreigt nu met het niet betalen van de rekening voor de uitvaart. Vrouw is volledig erfgenaam en handelt de erfenis af. Nu is mijn vraag kan ik mijn rekening rechtstreeks bij deze vrouw indienen (zij is wel bereid te betalen, het komt uiteindelijk uit hetzelfde potje) of moet ik via de zoon mijn factuur betaald zien te krijgen. Wettelijk snap ik de situatie wel, maar mag/kan ik het ook anders doen en de opdrachtgever passeren?

Met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U hebt rechtens alleen aanspraken bij de zoon, doe opdrachtgever is. Bij hem kunt u claimen, hij zal zonder meer moeten betalen, ten langen leste. Maar als het feitelijk zo is dat een ander - in dit geval de vrouw - het bedrag wil betalen, is er niets op tegen om van die mogelijkheid gebruik te maken. Het is bij wijze van spreken ook goed als de buurman betaalt.
Als de vrouw wil betalen, kunt u haar de rekening sturen. U kunt alleen geen betaling bij de vrouw afdwingen, maar dat is niet nodig als zij zelf wil betalen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >