Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nogmaals vergunningplicht opbaarkamers


2 januari 2017

Vraag nummer: 48819

Goede avond mr. Van der Putten.
ik weet dat er meermaals een vraag gesteld is over vergunningplicht voor 24 uurs opbaarkamers, maar de onduidelijkheid is voor ons nog niet helemaal weggenomen. de situatie is als volgt: wij hebben een perceel met woonhuis en aparte kantoorruimte gekocht binnen de bebouwde kom. Op het gehele perceel rust bedrijfsbestemming met wonen. Wij willen een gedeelte van de kantoorruimtes gaan gebruiken voor 24 uurs opbaarkamers. Bij de gemeente adviseerde men een afwijkende gebruiksvergunning aan te vragen omdat opbaarkamers niet in de opsomming voor bedrijfsbestemming voorkomt. Onze vraag is : is het wel nodig hier een vergunning voor aan te vragen, of kunnen wij gewoon kantoorruimte in gebruik nemen als opbaar gelegenheid.

in afwachting van uw reactie,
met vriendelijke groet,
Wouter van Essen
Uitvaartverzorging Van Essen
inf0@uitvaartverzorgingvanessen.nl

Antwoord:

Geachte heer,

Op een dergelijke vraag kan ik geen antwoord geven.
Want het antwoord hangt af van het bestemmingsplan. Ieder bestemmingsplan heeft een andere werking, afhankelijk van de systematiek en de definities. Dezelfde termen in een bestemmingsplan te Alkmaar, Arnhem of Ameland kunnen een heel andere definitie hebben. En daarmee andere gevolgen. Dat is landelijk niet gelijk. Binnen een bestemming 'bedrijf met wonen' kan dus in Alkmaar misschien wel heel iets anders dan in Arnhem of Ameland.
Alleen als je het hele bestemmingsplan ziet en in detail weet wat voor bedrijfsactiviteiten plaats gaan vinden, is een conclusie te trekken.

Als de opsomming van de bedrijfsactiviteiten gelimiteerd is, is een gebruiksvergunning voor afwijkend gebruik een logische kwestie.
Ik zou gewoon het advies van de gemeente volgen, als ik u was. U kunt advies vragen aan een gespecialiseerd adviesbureau voor ruimtelijke ordening, maar dat kost (meer) geld en levert misschien discussies op die tot niets leiden. Ik zou - als ik uw was - zo'n adviesbureau alleen in de arm nemen als u geen vergunning voor afwijkend gebruik zou kunnen krijgen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >