Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mag een "collega"-ondernemer werken tijdens het uitvoeren van mijn eigen uitvaartdienst?


2 februari 2002

Vraag nummer: 625  (oude nummer: 453)

Fri Oct 26 10:52:21 2001

Geachte heer Van der Putten,

Ik heb een eigen uitvaartonderneming. Sinds kort is er in mijn regio ook een ondernemer gestart. Deze ondernemer werkte als serveerster in de koffiekamer van een crematorium waar haar vader deze koffiekamer pacht.
Nu is zij als zelfstandig ondernemer gestart, maar serveert nog steeds in de koffiekamer van het crematorium.
Ik heb hierover een klacht ingediend, omdat mijn klanten tijdens het condoleren, worden geconfronteerd met een concurrent van mij.
Tijdens het gesprek met de vader van de onderneemster, werd ik voor van alles en nog wat uitgemaakt, ik was niet zakelijk en ik werd zelfs uitgevloekt, zo hard dat de mensen in de koffiekamer achteraf aan mij vroegen wat er gebeurd was op dat moment. Op een gegeven moment liep hij kwaad weg en tierde tegen mij dat hij z'n advokaat ging bellen. Nu hoor ik via andere colega's dat hij dit via een rechtzaak gaat uitspelen en hij spreekt over mij tegen andere collega's laster over mij.
Via een collega heb ik gehoord, tijdens de inschrijving voor pacht van de koffiekamer enkele jaren geleden, dat deze collega ondernemer niet in aanmerking kwam voor de pacht omdat zij dit niet kon maken tegenover de collega's. En nu zit er iemand in deze koffiekamer die dit wel kan maken!!
Wat kan ik of moet ik doen???

Antwoord:

Fri Oct 26 16:05:11 2001

Geachte heer of mevrouw,

Op zich is het niet verboden dat een beginnende uitvaartonderneemster "er bij klust" door koffie ter serveren in de koffiekamer van een crematorium. Ik denk overigens dat weinig of geen mensen zich realiseren dat de betreffende persoon een concurrent van u is. En zo men dat wel weet, zal men in eerste instantie denken dat u haar hebt ingehuurd.
Maar mij lijkt dat u, als u gebruik maakt van de koffiekamer van het crematorium, kunt aangeven dat u de betreffende persoon op dat moment niet als bedienend personeel wilt hebben.
Dat de pachter van de koffiekamer roept dat hij dat met u via een rechtszaak gaat uitspelen, kan ik niet serieus nemen. Dat is volstrekte onzin. Wat moet die advocaat van u eisen? Volstrekte kletskoek.
Ik zou als ik u was de zaak maar eens bespreken met de eigenaar van het crematorium, die de koffieruimte verpacht heeft. Het gaat er dan niet eens zozeer om dat die serveerster/concurrent daar rondloopt, als wel dat u niet behoorlijk behandeld wordt en dat er tegenover andere ondernemers praatjes worden verteld. Nu weten die andere ondernemers wel beter en kunnen die de situatie ook wel inschatten. Maar het crematorium moet er als verpachter wel voor zorgen dat iedereen op een nette manier behandeld wordt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

26 oktober 2001


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >