Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Juridische mogelijkheid personen te weigeren bij uitvaart


24 april 2006

Vraag nummer: 4399  (oude nummer: 7915)

Geachte heer v.d.Putten

Een uitvaartleidster vban ons kreeg op een bepaald moment de vraag van de familie voorgelegd of zij een familielid de toegang tot de begraafplaats tijdens de ter aarde bestelling wilde ontzeggen, alsmede de toegang tot de dienst in de kerk.
mijn vraag is of dit mogelijk is als de opdrachtgever hierom verzoekt een kerk is vaak openbaar evenals een begraafplaats.
Kan bv een gedeelte van de begraafplaats of de kerk een besloten karakter krijgen enzo ja wie moet dit dan doen de beheerder vd begraafplaats , bestuur kerk ?
Met vriendelijke groet Guus Opdenoordt

Antwoord:

Geachte heer,

Op het moment dat daar een uitvaartplechtigheid plaats vinden, zijn een kerkgebouw, een aula en een (deel van een) begraafplaats geen openbare en algemeen toegankelijke gebouwen en terreinen meer. Daar is geen aparte handeling of besluit voor nodig. Dat is feitelijk zo als daar die plechtigheid wordt gehouden. De kerk wordt niet tegelijkertijd aan 2 of meer families verhuurd of ter beschikking gesteld.

De rouwbijeenkomst heeft een privé karakter en de opdrachtgever kan inderdaad personen die hij of zij niet uit heeft genodigd en wiens aanwezigheid niet op prijs wordt gesteld, verzoeken of laten verzoeken om weg te gaan.

Zie de vele vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Uitvaartplechtigheid'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >