Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Gelijke behandeling opbaren rouwcentrum


12 november 2004

Vraag nummer: 3460  (oude nummer: 4930)

In de gemeente waar ik woon is maar 1 uitvaartcentrum. Dit uitvaartcentrum is van een uitvaartvereniging. Elke onderneming in de omgeving mag daar opbaren, ook ondernemingen zonder eigen uitvaartcentrum.
Mij was mondeling toegezegd door de directeur van de BV die eronder hangt, en door de voorzitter van het bestuur van de vereniging dat ik uiteraard ook de ruimte mocht huren om op te baren. Ik had nl aangegeven 1 maart 2005 voor mezelf te beginnen, en gevraagd of zij de mondelinge toezegging schriftelijk wilden bevestigen.

Nu is mij gezegd dat zij dit toch niet zullen toestaan, andere ondernemingen wel maar geen nieuwe ondernemingen meer!
Kan ik hier iets tegen doen?

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Die vraag is niet te beantwoorden. Er moeten dan veel meer feiten bekend zijn, zoals hoe lang het rouwcentrum bestaat, of inderdaad iedereen er gebruik van mocht maken, wie bevoegd is daar over te beslissen, of die directeur van de BV die er onder hing en/of de voorzitter wel bevoegd was een uitspraak te doen, of degene die het u weigert wel bevoegd is, wat de motivering is, etc.
Het kan voor u zelf heel lastig zijn hier tegen op te boksen. Ik moet u eigenlijk aanraden om een advocaat in de arm te nemen. Zijn briefpapier alleen al kan wonderen doen. Een goede advocaat kan - als hij of zij veel meer gegevens heeft over de vereniging, het centrum, de lokale en regionale situatie - tal van aanknopingspunten ontdekken om de zaak weer vlot te trekken.

Zie ook vergelijkbare vragen in mijn juridische adviesrubriek onder Overige onderwerpen en dan de sub-rubriek Mortuarium / rouwcentrum.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >