Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eigen inititatief wijzigen kosten van opdrachtgever m.b.t. kosten


13 maart 2017

Vraag nummer: 50064

Goedemiddag,

Onlangs hebben wij de opdracht gekregen dankbetuigingen te laten drukken na het regelen van de uitvaart (die al betaald was). Er was een offerte aangevraagd voor 65 dankbetuigingen. Wij hadden dat laten berekenen door de drukker en die kwam uit op een bedrag van € 143.47 w.o. 1 drukproef. Nadat de kaartjes waren gedrukt (60 stuks) kwam de factuur en die bedroeg € 170,38 - dit kwam omdat er meerdere drukproeven hebben plaatsgevonden, dus meerwerk. Betreffende opdrachtgever heeft mij uitleg gevraagd en ik heb dat netjes gegeven na geïnformeerd te hebben bij de drukker. Vervolgens heeft hij doodleuk het bedrag van de BEGROTING betaald zonder ons daarvan in kennis te stellen. Ik heb hem geschreven en hem op zijn verantwoordelijkheden gewezen, (hij heeft immers het opdrachtformulier getekend) en hem verzocht het resterende bedrag alsnog binnen 1 week te betalen.
Kan hij nu zomaar doen wat hij gedaan heeft? Ik vind het niet netjes van hem nadat wij zo ons best voor hem hebben gedaan en ons aan onze verplichtingen hebben gehouden.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan het zo niet beoordelen, want dan moet je schriftelijk voor je zien wat precies gevraagd is, wie om meer drukproeven heeft gevraagd etc. Misschien heeft de drukker ten onrechte een hoger bedrag in rekening gebracht; misschien onttrekt de opdrachtgever van de uitvaart zich ten onrechte aan zijn verplichtingen. Dat kan ik van een afstand niet zien.

Maar uitgaande van u stelling dat de opdrachtgever de factuur van 170,38 euro ten onrechte niet volledig betaalt, kunt u gewoon incasso opstarten, mits u algemene voorwaarden hebt waar duidelijk in staat dat incasso op kosten van de opdrachtgever kan plaatsvinden. Dat laatste is niet altijd standaard zo.

U bent niet de enige dienstverlener die teleurgesteld is in een klant waar u zo uw best voor hebt gedaan en die zich nu voor zo'n 25,- euro laat kennen. Gewoon incasso laten plegen. Mochten uw algemene voorwaarden onvoldoende duidelijk en scherp zijn om het incassotraject geheel op kosten van de klant uit te voeren, is dit een goede aanleiding om de voorwaarden te verbeteren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE