Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Afwijzen nalatenschap na opdracht geven (opdrachtgever verantwoordelijk voor kosten)


29 mei 2008

Vraag nummer: 5448  (oude nummer: 10786)

Als uitvaartondernemer heb ik een opdracht gekregen van de nabestaanden om een uitvaart te verzorgen. Vervolgens hebben de nabestaanden gezien dat de overledene veel schulden had opgebouwd en hebben zij de nalatenschap afgewezen. Nu heeft de overledene wel gelden op zijn bankrekeningnummer ontvangen i.v.m. overlijdensverzekeringen maar wil de bank overgaan tot verrekening aangezien de overledene meerdere leningen had afgesloten. Mijns inziens kan ik gewoon terecht bij de opdrachtgever ook al wordt later de nalatenschap geweigerd, toch??

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Zeker kunt u gewoon van de opdrachtgever betaling van uw kosten vorderen. U hebt er niets mee te maken of nabestaanden de nalatenschap aanvaarden of niet. En u hebt er ook helemaal niets mee te maken dat de bank een uitkering van een verzekering wil verrekenen met leningen. Dat is het probleem van de nabestaanden.

U kunt, als de opdrachtgever niet vrijwillig betaalt, tot incasso overgaan of het zelfs op een rechtszaak laten aan komen. Als u de juiste algemene voorwaarden hanteert is dat allemaal ook voor rekening en risico van de opdrachtgever.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek ' Overige onderwerpen' > 'Kosten uitvaart'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >