Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Weigering informatie door uitvaartcentrum


3 november 2005

Vraag nummer: 4098  (oude nummer: 6797)

Mijn moeder is pasgeleden overleden. IK stond op goede voet met haar, niet met mijn twee broers. Ikzelf woon in het buitenland en wilde weten of ik de bloemen naar het juiste adres had gestuurd, of er bezoekuren waren en wanneer de crematie zou plaatsvinden. De begravenis ondernemer heeft me geweigerd deze informatie te verstrekken omdat ik niet de opdracht gever was, dat is mijn broer. De informatie die ik wilde heb ik via een andere weg ontvangen.( de krant heeft me heel attent een copie gestuurd). Is dit een normale houding van de begravenis ondernemer, ik heb geen beroeps geheim gevraagd, nog de kosten, enkel en alleen informatie die ook in de krant gepubliceerd is.
Dank u vriendelijk voor uw antwoord.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Het is ongebruikelijk dat een begrafenisondernemer weigert om nadere informatie te verstrekken over bezoekuren en het tijdstip van een crematie. Zeer waarschijnlijk is hij door zijn opdrachtgever, vermoedelijk een van uw broers, geïnstrueerd om u geen informatie te verstrekken.
Echter, een opdrachtgever van een uitvaart is vrij in de vorm en uitvoering van die uitvaartplechtigheid en kan ook bepalen wie er wel of niet mag komen en wie wel of geen informatie krijgt. Of het terecht is, is een heel andere vraag. Maar het kan. En de uitvaartondernemer is daar aan gebonden.
Wie neemt dat de uitsluiting of het achterhouden van informatie onterecht is, kan zich in uiterste gevallen via een advocaat tot de rechter wenden.

Zie andere vragen rubriek "Uitvaartplechtigheid" in de categorie "Overige onderwerpen".

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >