Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vragen naar originele nota's


24 maart 2009

Vraag nummer: 6329  (oude nummer: 12615)

voor het regelen van een beperkt aantal onderdelen van de begrafenis van mijn moeder huurde ik een begrafenisondernemer in. Hierbij sprak ik af dat voor de diensten van de onderaannemers originele nota's bijgevoegd zouden worden. Toen puntje bij paaltje kwam gebeurde dit niet. Verzocht hier herhaaldelijk om. Ben er ondertussen achter waarom. De nettokosten werden met 30 tot 50 % verhoogd en dat terwijl ook een fiks uurloon voor een fiks aantal uren in rekening is gebracht. Mag dit zomaar? Wat kan ik hiertegen beginnen? De begrafenisondernemer is niet aangesloten bij een brancheorganisatie.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Wat u er tegen kunt beginnen, lijkt mij eenvoudig. Namelijk de rekening niet helemaal betalen.

U moet schriftelijk protest aantekenen tegen de opgehoogde rekening en duidelijk uiteen zetten wat de afspraken waren. Dan constateert u dat niet aan die afspraken voldaan is en betaalt u alleen het bedrag dat er wel mee overeen stemt.
Ik hoop trouwens ook voor u dat de oorspronkelijke afspraken duidelijk op een opdrachtformulier staan. Dat scheelt ook weer discussies achteraf.

Het is vaak verstandig(er) om in zee te gaan met een uitvaartondernemer die wel bij een brancheorganisatie is aangesloten en waar men bij klachten een beroep kan doen op de Ombudsman uitvaartwezen. Er zijn natuurlijk ook wel goede en betrouwbare ondernemers die nergens bij zijn aangesloten, maar bij problemen is het toch wel makkelijk(er) als dat wel het geval is.

Maar als u gemotiveerd alleen het deel van de rekening betaalt wat volgens u wel klopt, dan ligt de bal weer bij de betreffende ondernemer.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >