Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ring verwijderd en verdwenen 2


2 augustus 2018

Vraag nummer: 55761

Geachte heer mr. Van der Putten,

dank voor uw uitvoerige antwoord. U stelde nog een paar vragen die wij graag wil beantwoorden. De handelswijze van de DELA is tijdens de zitting niet aan de orde geweest; wij hebben officieel nog geen klacht ingediend bij de DELA aangezien wij bij de aangifte het gevoel kregen dast dit wel door de rechter zou worden opgepakt (wel een vragen formulier).

Een paar feiten:
- onze broer/zwager is 18 maart 2017 overleden en 20 maart aangetroffen dood door de mantelzorger (verdachte) in zijn flat
- wij zijn bij het ophalen van het stoffelijk overschot niet aanwezig geweest
- na afloop van het condoleance bezoek, 25 maart, bleek onze broer/zwager de ring niet meer te dragen
- bij navraag door de medewerkster van de DELA bij haar collega bleek deze de ring afgegeven te hebben aan de mantelzorger. Hiervan staat niets op papier. Maar mag dit maar zo?
- in eerste instantie geeft de mantelzorger toe de ring te hebben, maar later ontkent hij dit in alle toonaarden bij de politie en weet hij van niets meer. Dit is voor de rechter dan ook de reden het niet ontvankelijk uit te spreken
- zowel de aangeklaagde (de eerste keer had hij om uitstel gevraag en ook gekregen) als de DELA waren niet op de zitting aanwezig
- ook twee DELA medewerkers, waaronder die bij het ophalen van het stoffelijk overschot de ring verwijderd heeft, zijn door de politie verhoord. Deze verhoren/verklaringen kennen we niet. Kunnen we die alsnog opvragen evenals de verklaring van de verdachte?

Uitspraak rechtbank Almelo:
De Politie Rechter vind diefstal van de goudenring niet wettig en overtuigend bewezen en acht dit niet ontvankelijk. De verdachte krijgt een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur met een proeftijd van 1 jaar. De diefstal van € 950,00 acht zij wettig en overtuigend bewezen en dit bedrag moet verdacht aan benadeelde vergoeden, tevens de reis en parkeerkosten komen voor vergoeding in aanmerking, vermeerderd met de wettelijke rente en de schadevergoedingsmaatregel wordt opgelegd.

Wij horen nog graag van u,
Jaap en Wil Gönning

Antwoord:

Geachte heer en mevrouw,

U hoeft mij geen antwoord op de gestelde vragen te geven. Ik heb de vragen alleen genoemd als voorbeelden welke vragen (en antwoorden) relevant kunnen zijn bij een klachtenprocedure en een rechtszaak. Maar een rechtszaak is zinloos.

De beste aanpak is om alsnog een klacht bij DELA in te dienen, zoals ik gisteren al schreef. Ik denk dat u dat vorig jaar meteen had moeten doen.
Indien u meent dat DELA met onvoldoende goede argumenten komt waarom zij niet aansprakelijk zou zijn voor het verlies van de ring, kunt u de zaak voorleggen aan de Ombudsman Uitvaartwezen.

Wat betreft de zaak bij de politierechter te Almelo: er speelde blijkbaar meer dan alleen het verdwijnen van een ring. Dat staat buiten de verantwoordelijkheid van DELA.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >