Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Offerte Uitvaartmarkt.nl te laat?


27 februari 2015

Vraag nummer: 41623

Ik werd attent gemaakt op de site Uitvaartmarkt.nl door een tijdschrift. Nu is mijn vraag aan u. Ik wilde dit al doen voor iemand van ons overlijdt. Als je dit pas doet als je overlijdt komen de offertes toch veel te laat binnen. Bij overlijden moeten er toch gelijk diverse instanties ingeschakeld worden om de zaak in gang te zetten. Of begrijp ik het verkeerd. Met vriendelijke groet Ellie

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De site Uitvaartmarkt.nl is niet alleen te gebruiken als iemand terminaal is, maar ook op het moment dat iemand is overleden. De offertes worden in principe binnen enkele uren gemaakt en naar u toegezonden. Als iemand dus bijvoorbeeld in het ziekenhuis is overleden en daar is overgebracht naar het mortuarium, is er dus tijd genoeg om offertes op te vragen. Als u een uitvaartverzorger belt, kan het ook enkele uren duren voordat de uitvaartverzorger langs kan komen en voordat de familie intern geregeld heeft wie met hem of haar gaat praten etc.

Maar ook als inmiddels een uitvaartonderneming is ingeschakeld om de overledene naar het mortuarium van dat bedrijf over te brengen, kan het nog zinvol zijn om een offerte via Uitvaartmarkt.nl op te vragen. Gewoon om eens te zien wat een ander aan tarieven rekent. Of om 'scherper' de besprekingen met die eerste uitvaartondernemer aan te gaan. Dat de overledene inmiddels al door de eerste uitvaartverzorger wordt afgelegd, schept nog geen verplichting om hem ook de hele uitvaart te laten regelen. Pas nadat men de onderneming een formele opdracht heeft gegeven om de hele uitvaart te verzorgen door daar een overeenkomst of formulier of offerte voor te ondertekenen, is men aan die onderneming gebonden.
Natuurlijk moeten wel de reeds uitgevoerde werkzaamheden voor verzorging en transport worden betaald, als men besluit voor het vervolg van een andere onderneming gebruik te maken. Als u de offerte van een ander kunt laten zien, kan het voor de eerste onderneming misschien ook een reden zijn om scherper te calculeren.

Daarom is het vaak ook 1 of 2 dagen na het overlijden nog zinvol om een offerte via Uitvaartmarkt.nl uit te laten brengen.
Dat inmiddels misschien al met de kerk en de begraafplaats of het crematorium afspraken zijn gemaakt over plechtigheden, is ook geen punt. Want die afspraken kunnen door de nieuwe uitvaartverzorger gewoon worden aangehouden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >