Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Niet ingelicht over overlijden moeder


4 september 2008

Vraag nummer: 5660  (oude nummer: 11216)

Geachte heer/mevrouw,
Mijn moeder is geheel buiten mijn medeweten en tegen haar laatste wens in gecremeerd (stond op de polis!). De begrafenispolis was in mijn bezit en door mij ondertekend; ik zou de begrafenis afhandelen. Niemand noch mijn zuster, noch het tehuis noch de begrafenisonderneming (NUUV-lid) hebben mij ergens over ingelicht Mijn adres was bij allen bekend; er werd regelmatig gecorrespondeerd. Een minimale overlijdensadvertentie heb ik pas geleden ontdekt op het internet. Hoe kan ik de begrafenisonderneming en het tehuis op hun verantwoordelijkheid wijzen (aanpakken)? Een juridische zaak tegen mijn zuster is inmiddels gestart. Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld.
Met vriendelijke groet,
X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een begrafenisonderneming en een tehuis hebben in een kwestie als deze geen verantwoordelijkheid.
Een uitvaartondernemer heeft alleen te maken met zijn opdrachtgever en welke opdracht die geeft. Dat kan iets anders liggen als de uitvaartondernemer tevens de uitvaartverzekeraar is met de begrafenispolis en als er in die polis staat dat u als opdrachtgever/regelaar zou optreden. Maar dan hangt het van de preciese afspraken af, daar kan ik niets over zeggen zonder alle stukken gezien te hebben.
U schrijft echter dat de ondernemer lid is van de NUUV (U zult NUVU bedoeld hebben). Dan is het geen verzekeraar en heeft hij met de polis niets te maken.

Het tehuis waar uw moeder blijkbaar verbleef heeft geen plicht om alle nabestaanden te informeren. Dat is een verantwoordelijkheid voor de nabestaande die de uitvaart regelt, om het wel of niet te doen. Er bestaat ook geen wettelijke verplichting om (andere) nabestaanden te informeren.

Dat het van uw zuster niet netjes is, is een andere zaak.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >