Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Het aantal uitvaartondernemers in Nederland


27 februari 2003

Vraag nummer: 2034  (oude nummer: 2422)

Thu, 27 Feb 2003 13:15

In het kader van de scriptie die ik schrijf om de dienst voor de uitvaartbranche 0800-STERFGEVAL te promoten ben ik op zoek naar branchegegevens. Meer in het bijzonder naar cijfers over het aantal uitvaartondernemers dat in Nederland opereert. En indien mogelijk zelfs per netnummergebied of regio. Alvast bedankt!

m.v.g.
Manuel Middendorp

Antwoord:

Geachte heer,

Ik denk dat uw opdrachtgever daar een beter beeld van heeft dan ik.

Aan de hand van de ledenlijsten van de brancheorganisaties kunt u een optelsom maken. Zie op de bekende site www.uitvaart.nl onder branche-organisaties en klik dan door bij de gelinkte sites.
Uiteraard staan er ook veel ondernemingen in de rubriek Bedrijven en Instellingen van Uitvaart.nl.

U zou ook eens een proef kunnen nemen door via de Gouden Gids of de roze pagina's van KPN op internet de uitvaartondernemers op te vragen. U krijgt dan tamelijk volledige lijsten van alle uitvaartondernemingen. Er is dan nog wel een probleem, namelijk dat u alle lokale vestigingen van grote ondernemingen zoals Yarden, Dela en Monuta ook in het vizier krijgt.

Dat kunt u controleren door ook op de sites van deze ondernemingen te kijken naar hun vestigingsplaatsen en dan e.e.a. weg te strepen. Maar soms hebben die lokale vestigingen ook een eigen beslissingsbevoegdheid voor bepaalde activiteiten zoals u die wilt promoten.

En ook een onderneming, Uitvaartmedia, heeft een CD-ROM met adressen van alle ondernemingen, valt me te binnen. Maar voor het gebruik van die adressen moet betaald worden. Er zitten (natuurlijk) 'valse' controle-adressen tussen, om misbruik tegen te gaan.

Veel succes!

mr W.G.H.M. van der Putten

27 februari 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >