Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grepen uit de kast


17 december 2008

Vraag nummer: 6002  (oude nummer: 11996)

Geachte heer van der Putten,

Neen, het blijft bij hen altijd kruimelwerk vergeleken bij Bernard Madoff en aanverwanten. Mijn punt is dat ik weet dat er gerotzooid wordt met de dure kisten bijvoorbeeld. Van een ex medewerker gehoord dat er kisten voor de oven geleegd worden, eventueel gezuiverd en weer voor dezelfde prijs worden aangeboden. Ook wordt er levendig gehandeld in het exclusieve beslag van de duurdere kisten na sommige begrafenissen. Er zijn mensen die niet de kist in hun bijzijn willen zien zakken. Dat moeten de dragers zonder toeschouwers doen waarna de handvaten vaak zonder schroom verwijderd worden.
Ik zelf heb eens meerdere malen gebruikte grafbloemen voor de volle pond gekocht zij het per telefoon. Ik schrok en schaamde mij rot tijdens de begrafenis waar mijn verwelkte bloemstuk met groot lint zeer in het zicht op de kist lag.
Verder wordt er ook zeer veel gerommeld met de aangeboden lunch na de begrafenis ter plekke. Daarom gaan wij altijd naar een goed restaurant in de buurt na de ter aarde stelling.
Kort om vrees ik dat er oneindig veel gerommeld wordt in die branche. Goed, het gaat niet over miljoenen maar wel over vele honderden euro's te veel betalen. Want, dagelijks worden we weer opnieuw opgeschrikt met nieuwe lijken uit, de meest vermeende betrouwbare, kasten.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik heb nooit gehoord dat kisten voor de oven geleegd zouden worden. Anders kan men de overledene niet in de oven schuiven, dan werkt het inschuif-materieel niet.

Het afnemen van beslag van kisten voor crematie is een gewone zaak. Crematoriumhouders willen hun ovens en vooral ook hun zeer kostbare rookfilters niet onnodig belasten met zulk materiaal. Het voorkomt milieuverontreiniging.
Sommige begraafplaatsen willen zo min mogelijk niet vergankelijk materiaal in de grond hebben en eisen daarom soms het verwijderen van handgrepen. Ook passen sommige moderne formaten kisten niet in oude smalle modellen (kelder)graven en moeten ze daarom worden 'versmald'.
Niet elke handeling heeft een negatieve insteek.

Het wedergebruik van bloemen is natuurlijk niet goed te praten. Ik ken wel mensen - althans heb er van gehoord, ken ze niet persoonlijk - die voor diefstal van bloemen op een begraafplaats zijn veroordeeld.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >