Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geschil betaling extra kosten op zaterdag of maandag


21 maart 2004

Vraag nummer: 3001  (oude nummer: 4149)

Mijn vraag is ik wil op vrijdag mijn crematie laten plaats vinden de ondernemer zegt dat gaat niet want in het crematorium is geen plaats meer, u kunt wel op zaterdag maar daar zijn extra kosten aanverbonden, dan zeg tegen de ondernemer dan doet u het maar op maandag ja is goed zegt de ondernemer maar dan moet ik een dag uitstel aanvragen aan de gemeente en dat kost ook extra geld en een dag opbaring dat kost ook extra. Ik zeg tegen de ondernemer dat ik die kosten niet wil betalen daar ik niet gevraagd heb voor deze opties, maar volgens de ondernemer moet ik dat wel. Wie heeft in dit geschil gelijk. De ondernemer of ik.

Antwoord:

Geachte heer,

De ondernemer heeft gelijk. Als er op vrijdag geen plaats meer is in het crematorium, hebt u gewoon pech. Dat er extra kosten ontstaan zowel op de ene of de andere manier, is ook pech, maar geheel uw risico. U kunt misschien ook uitwijken naar een ander crematorium. Maar als dat een eindje uit de buurt is, bent u aan reiskosten ook een bedrag kwijt.
Inderdaad hebt u niet gevraagd om die opties, maar daar gaat het ook niet om. Als u een goedkope vakantiereis wilt boeken, maar men vol zit, hebt u ook pech. Idem als u naar de bioscoop wilt maar alle kaartjes verkocht zijn. Dat is allemaal gewoon uw risico.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >