Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Einde samenwerking vereniging-ondernemer


29 oktober 2002

Vraag nummer: 1390  (oude nummer: 1742)

Fri Mar 2 23:04:08 2001

Geachte heer vd Putten,
De plaatselijke uitvaartondernemer bij ons in het dorp is overgekocht door een collega-ondernemer.
De plaatselijke ondernemer werkte onder andere voor de plaatselijke uitvaartvereniging. Deze heeft nu aan de leden (o.a. mijn ouders) laten weten dat de leden niet meer via de ondernemer een uitvaart mogen regelen omdat de vereniging niet meer wil samenwerken met de onderneming nadat deze is overgenomen.
Mijn vraag is de volgende: Mag de vereniging dit zo maar besluiten, en wat als mijn ouders toch gebruik willen maken van de diensten van de onderneming?
Vriendelijke groeten,
Nico S.

Antwoord:

Geachte heer S.,
Of de vereniging mag besluiten dat uw ouders (en andere leden) geen uitvaart meer via de overgenomen uitvaartonderneming kunnen laten uitvoeren, kan ik van een afstand niet beoordelen.De vraag is wat daarover in de polisvoorwaarden of lidmaatschapsvoorwaarden of andere voorwaarden of overeenkomsten van deze vereniging staat. Als volgens de voorwaarden of overeenkomst de vereniging mag uitzoeken wie de uitvaart verzorgt, staat zij in haar recht; zo niet dan niet. Ik neem aan dat u zelf al hebt bedacht dat zo'n voorwaarde in de papieren zou kunnen staan, maar dat bleek dat het er niet of niet duidelijk in staat. Als dat het geval is, zijn uw ouders nergens aan gebonden, in dit opzicht.
Overigens is het zo dat een vereniging natuurlijk een vereniging is. Met andere woorden: de leden hebben het voor het zeggen. Zijn uw ouders en andere leden het er niet mee eens, dan kunnen ze dit onderwerp voor een ledenvergadering agenderen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >