Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Discutabele gang van zaken uitvaart van mijn moeder


28 juli 2015

Vraag nummer: 43293

geachte dhr,mw,

mijn moeder is 8juli jongsleden overleden na 2weken ziektebed in het ziekenhuis na een sterfbed van 2 dagen overleden.
op 8 juli om 8;30u overlijd mijn moeder, ik krijg dan om 11;30u telefonisch van mijn vader(27jaar gescheiden van mijn moeder} te horen dat mijn moeder is overleden.
waarop mijn zus en ik (enige erfgenamen) op 9 juli naar mijn oom en tante zijn gegaan, waar de definitieve uitvaartverzorgerpolis geprint om 15;00u 8 juli al klaar lag met als opdrachtgever mijn tante die na het overlijden in het codiciel heeft zitten krassen en schrijven, wat resulteerde in grove fouten in de monutamap van mijn moeder. waar ik 6 keer over gebeld heb met uitvaartverzorger en de verbinding werd 6 keer verbroken, maar mede omdat ik geen opdrachtgever ben, hierdoor voel ik mij intens onmachtig, en wat mij veel verdriet doet is dat er nu nog steeds geen urn is. mag dit allemaal zo? alstublieft ik hoop dat u mij kunt helpen.

mvg
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Allereerst gecondoleerd met het verlies van uw moeder.

Ja, u voelt zich onmachtig en inderdaad bent u ook onmachtig. Als u geen opdrachtgever was, dan hebt u ook geen poot om op te staan. Daar waarschuwen we altijd voor op deze site.

Als u zelf, eventueel met uw zus, de crematie had willen regelen dan had u meteen na het overlijden van uw moeder zelf de actie moeten ondernemen en met Monuta de uitvaart moeten regelen.
Eigenlijk had u er al een stap voor moeten zitten. U had met het ziekenhuis moeten afspreken dat als uw moeder zou komen te overlijden, of op sterven zou liggen, u meteen gewaarschuwd zou worden. U had, als uw moeder nog aanspreekbaar was, met haar moeten bespreken waar haar verzekeringspapieren lagen etc.
Nu hebt u het aan anderen overgelaten en hebt u er geen vrede mee. Dat is erg jammer.

Dat er nog geen urn is, is normaal. Het crematorium mag de asbus pas na een maand na de crematie afgeven. Dat is een wettelijke regel. Zie: Waarom moet je na de crematie een maand wachten op de as?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der PuttenTIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals bijvoorbeeld: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >