Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Contributie restitutie


6 augustus 2017

Vraag nummer: 51561

Enkele jaren geleden verzocht Begrafenis & Crematievereniging Bleijerheide om de contributie per kwartaal of nog liever per jaar,vooruit te voldoen.Mijn schoonbroer was bij deze vereniging lid.Aangezien hij een wat geestelijk achterstand had hebben mijn vrouw en ik zijn belangen,na het overlijden van mijn schoonouders,behartigd.Wij hebben dan ook voldaan aan de vraag van de BCB om de contributie per jaar te voldoen.Op 20 april j.l. is mijn schoonbroer plotseling overleden.De hierop volgende crematie is volgens onze wensen uitgevoerd.Hierna heb ik de BCB om restitutie van een half jaar teveel betaalde contributie gevraagd.Dit werd geweigerd omdat dit in de statuten van de vereniging zou staan.Maar in de statuten van de BCB noch in het Huishoudelijk regelement van de BCB is hierover ook maar een woord te vinden.Wat kan ik verder nog doen??Of komt hier het spreekwoord:Goedheid is domheid tot zijn recht?

Met vriendelijke groeten

Hein Rischmeyer

Antwoord:

Geachte heer,

Met een antwoord 'Dat staat in de statuten' of iets dergelijks moet men nooit genoegen nemen. Een vereniging of bedrijf moet altijd concreet kunnen aanwijzen om welk artikel of welk lid het dan gaat. Misschien staat het ook wel in een polis of in de algemene voorwaarden, maar men moet een standpunt kunnen onderbouwen.

U zou na kunnen gaan of deze vereniging is aangesloten bij een branchevereniging die een eigen klachtenregeling kent, zoals de Ombudsman uitvaartwezen of een geschillencommissie.
Als deze vereniging optreedt als een verzekeringsmaatschappij is het wellicht zo dat een klacht kan worden ingediend bij het Kifid. Zie www.kifid.nl.

U zou een advocaat kunnen inschakelen. Maar bij de teveel betaalde contributie gaat het waarschijnlijk om enkele tientjes. Een advocaat kost waarschijnlijk enkele honderden euro's en een rechtszaak enkele duizenden euro's. Dat is dus geen reƫle optie in deze situatie.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >