Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Blindelings vertrouwen?


17 december 2008

Vraag nummer: 6000  (oude nummer: 11993)

Geachte heer van der Putten,
Bedankt voor uw eerdere reactie.
Mijn vraag is: In een tijd waarin al onze zekerheden voor ons vertrouwen op grond van goed fatsoen en "feilloos" imago, zien we op de meest onverwachtse plaatsen giga veel lijken uit de vermeende onfeilbare kasten komen. Blijkbaar is nog onze enige juiste conclusie overal en altijd, "De gelegenheid maakt de dief!"
Is er ook een instantie die controle op een redelijk frequente manier uitoefent op begrafenis ondernemingen? Of is er een adequaat werkende overkoepelende organisatie die opkomt voor de belangen van de argeloze consument die getraumatiseerd is door het verdriet op die fatale momenten in hun leven?
Alvast dank voor uw antwoord.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik denk dat het een te groot woord is om te stellen dat de gelegenheid de dief maakt. Er zijn nog heel veel eerlijke mensen in de wereld.
Maar wat zakelijker gezegd: u kunt een bedrijf of organisatie natuurlijk altijd vragen hoe zij voorkomt dat er misbruik kan plaatsvinden.
Blindelings vertrouwen is nooit verstandig, maar er kan wel reden voor vertrouwen zijn.

Er is geen instantie die controle uitoefent op begrafenisondernemingen. Net zo min als op kappersbedrijven, garages, tandartsen en andere neringdoenden.

Controle en toezicht voorkomen ook niet dat dingen verkeerd gaan. ABN-AMRO en Fortis stonden ook onder toezicht van De Nederlandse Bank. Aegon ook, en die heeft nu ook een kapiltaalinjectie gehad. NIBC idem. Bij ABN-AMRO wist een werknemer in Amsterdam een aantal jaren geleden ook een bedrag van 25 miljoen achterover te drukken. Het bedrijf kan dan wel fatsoenlijk zijn, maar niet iedere werknemer is dat.

Bij begrafenisondernemingen zijn geen grepen in de kas bekend. Mij niet, althans. U wel?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >