Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven in het buitenland (zijn er gespecialiseerde ondernemingen?)


16 november 2004

Vraag nummer: 3471  (oude nummer: 4962)

Geachte heer/mevrouw,

Mijn grootouders zijn beiden van Italiaanse afkomst en hebben de wens als zij overlijden begraven te worden op Siciliƫ, hun geboorteplaats.

Mijn vraag is; zijn er in Nederland uitvaartondernemingen die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van uitvaarten in het buitenland?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Bij mijn weten zijn er geen ondernemingen die gespecialiseerd zijn in begrafenissen (of crematies) in het buitenland. Dat kan eigenlijk ook niet, want het buitenland is ontzettend groot. De regels en gebruiken verschillen overal dusdanig dat men dat als uitvaartondernemer van hier uit niet kan behappen.

Gebruikelijk is dat men 2 uitvaartondernemingen in de arm neemt: een die het Nederlandse traject verzorgt (verzorgen en kisten van de overledene, op transport zetten via Mortuarium Schiphol)(http://www.zdg.nl/navigatie/frame_mortuarium.html) en een die het buitenlandse deel op zich neemt (in ontvangst nemen kist en verzorgen van een plechtigheid en ter aarde bestelling aldaar). Het kan zijn dat familie aldaar de lokale ondernemer in de arm neemt. Maar men kan vanuit Nederland via bijvoorbeeld de internationale organisatie van uitvaartonderneming FIAT/IFTA een buitenlandse collega in de arm nemen.

U - of beter gezegd uw grootouders - hoeven zich helemaal geen zorgen te maken of dat wel goed komt: dat komt goed. Er is in Nederland veel ervaring met het overbrengen van overledenen naar het buitenland. Ik denk dat bijna iedere uitvaartondernemer dat voor uw grootouders kan regelen. En met behulp van de expertise van het Mortuarium Schiphol zijn ook de laatste vragen op te lossen.
Het is wat dat betreft ook niet nodig om dat vooraf allemaal te regelen. Het kan als het nodig is, probleemloos en snel.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >